Unge muslimer foreslår dansk imamuddannelse

Unge muslimer fra Vejle foreslår nu, at der skal være en dansk imamuddannelse. De bliver bakket op af en af landets største muslimske trossamfund og en ekspert i Islam.

De unge muslimer, TV SYD har talt med, peger på, at radikaliseringen kan stoppes med større viden om Islam. De unge muslimer skal simpelthen være i stand til bedre at forstå deres religion. Derfor skal der være en dansk imamuddannelse, så imamerne i Danmark prædiker på dansk og ikke arabisk.

- Jeg tror, det er meget vigtigt, at de unge muslimer i Danmark kan få budskabet på dansk, siger Rami Ismail til TV SYD.

Forslaget kommer efter TV SYD i denne uge har afsløret Vejle som en af de danske byer, hvor radikalisering af unge muslimer finder sted. Og en dansk imamuddannelse kan være en stor del af løsningen på problemet med ekstremisme.

- Så vil der være nogen, der kan sætte sig ind i de unges virkelighed og give svar på de spørgsmål, de har. Så kan de unge bruge deres religiøse identitet på en uproblematisk måde i det danske samfund, siger lektor, Ph.D. ved SDU, Kirstine Sinclair.

Det muslimske trossamfund Minhaj ul Quran er begyndt at give unge, danske muslimer kurser i Islam, så de kan give deres viden om religionen videre til andre unge på dansk.

- De føler sig trygge, når de taler med en, der kan dansk. Det betyder meget. De holder sig tilbage over for imamen, fordi de måske er bange for at begå fejl på arabisk eller urdu. Denne grænse er der ikke, når de taler med mig, fortæller en af kursisterne Mohammed Zoraiz.

Der er dog ikke umiddelbart politisk tilslutning til forslaget om en dansk imamuddannelse. Følg debatten mellem to af landsdelens folketingspolitikere i aften på TV SYD.