Unge skal gøre trafikken mere sikker

Esbjerg kommune har bedt gymnasieelever om hjælp til en mere sikker trafik i byen. Nye ideer er der hårdt brug for, mener en elev.

Andreas Scherlund går i 2.g på Rybners HTX i Esbjerg. Han er en del af de gymnasie- og 10. klasses elever, som nu skal komme Esbjerg kommune til undsætning.

- Folk tænker sig bare ikke nok om i trafikken, siger Andreas Scherlund, da TV SYD møder ham på skolen i Esbjerg.

- Derfor er det også et rigtig godt projekt, siger han.

Mange gange har han oplevet, at bilisterne for eksempel ikke holder tilbage for fodgængerne ved et fodgængerfelt.

- Bilerne drøner ofte bare forbi, forklarer han.

Anders Kronborg (S), der er formand for Teknik og Byggeudvalget i Esbjerg kommune var torsdag morgen på besøg på Rybners HTX, for at tale med de unge om, hvordan de mener, at trafikken i byen kan gøres mere sikker.

- Det er så vigtigt for kommunen, at vi får nedbragt uheld i trafikken, og hvorfor så ikke bruge de unge, som færdes derude og som har kreative ideer, siger han.

Og det synes 2.g'er Andreas Scherlund er en rigtig god idé.

- Vi tænker jo på en anden måde end de voksne, og når der så kommer nye synsvinkler, er der også mulighed for, at vi finder noget helt nyt, som rent faktisk virker i praksis, forklarer han.

Esbjerg blev sidste år udpeget til "Trafiksikkerhedsby" af Transportministeriet. Det betyder blandt andet, at 22 kryds i byen skal ombygges, så det sikrer de såkaldte bløde trafikanter.

Hør uddannelsesleder Michael Fallesen fortælle om, hvorfor Rybners HTX er med i projektet.