Unge smadrer andres legetøj

Efter to timers kursus på genbrugspladser har alle 600 elever i Varde Kommunes 4.-klasser fået et genbrugskørekort

Der blev gået til den. Med skruetrækker og ikke mindst med hammer. For legetøj, der var blevet smidt ud, skulle skilles og sorteres. På den måde lærte eleverne fra 4. A på Blåbjergskolen - afdelingen i Nørre Nebel lidt om, at affald ikke bare skal smides ud, men kan genbruges og på den måde blive til en resurse.  

Det er skoletjenesten i DIN Forsyning, der nu har afsluttet undervisningsforløbet ”Genbrugskørekortet” for alle 4. klasser i Varde Kommune. Her har de næsten 600 elever blandt andet fået lov til at skille elektronisk legetøj ad for at undersøge, hvilke materialer legetøjet består af.

Inden da har de været rundt på genbrugspladsen og set på metal, batterier og porcelæn - og fået at vide, hvad det der "Småt brændbart" betyder.

Der er naturligvis en bagtanke med ideen:

- Eleverne bliver gode ambassadører for genbrugstanken, og vi håber, at de vil fortælle deres forældre, hvor vigtigt det er ikke bare at smide den elektroniske bamse eller andet legetøj ud i affaldsspanden, men at de bør tage på genbrugspladsen, så de resurser der er i legetøjet kan blive genbrugt, siger formidlingskonsulent i DIN Forsyning - Varde, Helle Hovmand-Rasmussen.

Eleverne har også lavet en udstilling, der kan opleves løbende på kommunens fem genbrugspladser.