Unge talenter svinger taktstokken

Skandinaviens eneste internationale dirigent-masterclass finder i disse dage sted for fjerde gang i Alsion i Sønderborg.

Gennem årene har mere end 300 unge dirigenter fra hele verden søgt om at blive blandt de ni årlige deltagere i Sønderborg. 

Nordic Masterclass har på blot få år markeret sig som en af Europas vigtigste internationale masterclasses for unge dirigenter. Nordic Masterclass blev grundlagt i 2012 på initiativ af dirigent Maria Badstue, som nu er kunstnerisk leder og assisterende underviser for Jorma Panula.

Som studerende deltog hun selv i mange masterclasses for dirigenter og ved derfor, hvor vigtigt det er for unge dirigenter at få mulighed for at "øve sig på sit instrument". Formålet med Nordic Masterclass er således at give unge lovende dirigenter adgang til den uundværlige podietid med et professionelt orkester og tilbyde dem vejledning på topniveau af den finske dirigentnestor Jorma Panula. 

Sønderjyllands Symfoniorkester er Nordic Masterclass faste samarbejdspartner.
 
Der er gratis adgang til finalekoncerten fredag  aften kl. 20. Ved koncerten vil alle ni dirigenter på skift indtage podiet foran Sønderjyllands Symfoniorkester i et program bestående af symfoniske værker af Johannes Brahms, Carl Nielsen og Anton Bruckner.

 

Desuden optræder Carl-Oscar Østerlind, der netop har vundet stillingen som solo-cellist i Iceland Symphony Orchestra, i Haydns cellokoncert nr. 1 i C-Dur. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.