Unge: Video latterliggør førstegangsvælgerne

Det er Folketinget der står bag videoen på bla. Youtube, og den skal få flere unge til at stemme. Men de unge synes den er for latterlig.

Thomas Rohden er 17 år og er formand for Radikal Ungdom Sønderjylland.

Han synes at det er et fint initiativ at få flere unge til at stemme, men at Folketingets video er for latterlig.

- Det er ikke nødvendigt at råbe ad unge mennesker. Man kan sagtens lave en god informationsvideo, hvor speakeren taler helt normalt. Videoen er faktisk nedværdigende, mener han.

Videoen er set af mange

Videoen har været på Youtube en uge og der er over 67.000 der har set den. Det seertal er ikke noget der imponerer Thomas Rohden.

- Hvis man tænker på hvor mange der har delt videoen på Twitter og Facebook, så synes jeg ikke det er specielt mange, siger Thomas Rohden.

Videoen viser hvad førstegangsvælgerne skal gøde med det valgkort de får tilsendt, og hvordan de sætter en kryds rigtigt på stemmesedlen.

Pakket ind i gøjl

Den radikale ungdomsformand, synes ikke videoen rammer målgruppen af førstegangsvælgere.

- Man kunne godt have lavet en video med de samme informationer på kortere tid, siger han. Det er en smule respektløst overfor de unge. De behøver ikke, at få alt serveret med humor.

Thomas Rohdens twitterkommentar

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.