Unik "Brørup-model" skal give nyt liv til byen

I Brørup kan de ikke sidde og vente på byen lige å stille går i stå. 12-14 tomme butikslejemål er for meget. Derfor har byens borgere sat et usædvanligt projekt i gang.

Syv af byens håndværksmestre tilbyder nemlig nye iværksættere 1-2 dages GRATIS arbejde i forbindelse med etablering af virksomhed eller forretning. Det svarer til en værdi af ca. 75.000 kr.

Samtidig har flere af byens udlejere et tilbud om tre måneders GRATIS husleje til samme iværksættere. Det til en værdi af ca. 40-50.000 kr.

I alt en ?starthjælp? på ca. 115-125.000 kroner til kommende iværksættere med mod på at starte forretning i Brørup.

Direktør Kurt Jensen fra Frøs Herreds Sparekasse, har fundet idéen så god, at han med Sparekassens nyeste tiltag "Vækstlåns-pakken" vil være med til at give en hånd til nye iværksættere.

For at gøre politikerne opmærksomme på problematikken om affolkning og butiksdød i yderområderne har Brørups borgere samtidig bedt om foretræde for Udvalget for Landdistrikterne.

På den måde håber Brørups borgere på at politikerne vil genindføre den gamle iværksætterydelse eller tilsvarende hjælp.

Der er brug for en samlet indsats, hvis det skal blive en succes, siger en af initiativtagerne til projektet og forhenværende fmd. for byens handelsstandsforening Mogens Christensen til TV SYD.

Hør tømrermester Peter Knudsen, der er en af de håndværkere der støtter med to dages gratis hjælp fortælle, hvordan det er at se så mange tomme butikker i Brørup.

(Varighed 0'53 sekunder)

Medlem af Brørup Handelsstandsforening Susanne Iversen glæder sig over den initiativrige ide.

(Varighed 0'44)

En af idemændene til "Brørup-modellen" Mogens Christensen viser mulige lejemål frem

(varighed 1'28)