Lego og designskolen er nye legekammerater

Designskolen Kolding tilbyder nu en helt ny kandidatuddannelse. Det sker i samarbejde med LEGO Fonden og LEGO Koncernen.

Verdens første kandidatuddannelse i design af leg. Sådan præsenterer Designskolen Kolding den nye uddannelse, der har fået det internationale navn Design for Play.

Uddannelsen varer to år og skal give de studerende kompetencer i at designe tøj, spil, legetøj, processer, brugergrænseflader og fysiske omgivelser.

- Med det nye uddannelsesprogram ønsker vi at bidrage til et mere legende og dermed kreativt samfund. De kommende studerende skal blive frontløbere og fremragende til at designe produkter, systemer og services, som giver legen og det legende menneske de allerbedste betingelser, siger rektor på Designskolen Kolding, Elsebeth Gerner Nielsen, i en pressemeddelelse.

quote

Vi ser det nye program som et vigtigt bidrag til udviklingen af en fremtid, hvor børn får mulighed for lære gennem leg.

Bo Stjerne Thomsen, forskningschef, LEGO Fonden

LEGO Koncernen bidrager med knowhow og giver også de studerende mulighed for at arbejde på konkrete projekter målrettet børn. Ligeledes er uddannelsen udviklet sammen med LEGO Fonden, som støtter med 25 millioner kroner fordelt over de kommende fem år.

- I LEGO Fonden ser vi det nye program som et vigtigt bidrag til udviklingen af en fremtid, hvor børn får mulighed for lære gennem leg, siger forskningschef i LEGO Fonden, Bo Stjerne Thomsen.

quote

Vi ønsker at bidrage til et mere legende og dermed kreativt samfund. De kommende studerende skal blive frontløbere.

Elsebeth Gerner Nielsen, rektor, Designskolen Kolding

Kandidatuddannelsen tager afsæt i den stærke skandinaviske designtradition, og den vil engagere nogle af verdens bedste designere, forskere, virksomheder og institutioner – herunder Stanford, MIT og Cambridge.

Der er ansøgningsfrist til Design for Play 1. maj, og første hold begynder 4. september.