Upopulære cykelryttere

Mountainbikere overholder ikke reglerne men kører udenfor de tilladte stier og laver sågar deres egne spor på bekostning af folk og natur

I Marbæk Plantage i Esbjerg må de køre på det Blå Spor. Men alt for ofte drejer mountainbikere væk fra dydens smalle sti og ind i skoven eller andre steder, hvor de ikke må køre.

Til tider går de endda så vidt, at de laver deres egne spor - kaldet "piratspor" - ind i skoven ved hjælp af grensakse og andre redskaber.

Formanden for MTB-Esbjerg, Jan Slot, erkender blankt at det sker.

- Ja skal heller ikke gøre mig bedre end at indrømme, at jeg også selv har gjort det, siger han til TV SYD.

Ejeren af Marbæk Plantage - Esbjerg Kommune - prøver på forskellige måder at stoppe den ulovlige kørsel. F.eks. ved at lægge træstammer på tværs af de spor, som mountainbikerne laver.

- Vi får ofte klager fra folk, der har mødt mountainbikere på steder, hvor de ikke må køre. Klagerne er sure men også nervøse, når cykelrytterne kommer drønende uden at tage hensyn til for eksempel familier med børn, siger leder af Skov og vandløb i Esbjerg Kommune, Nicklas Ibsen til TV SYD.

Formanden for MTB-Esbjerg, Jan Slot, vil meget gerne stoppe ulovlighederne, men mener, at det vil kræve at der kommer nye og mere udfordrende stier i Marbæk Plantage end det Blå Spor.

- Vi tager hellere til Varde kommune, hvor de er langt foran Esbjerg med spor for os mountainbikere. Jeg kommer aldrig selv her i Marbæk Plantage, for sporet her er alt for kedeligt, siger han.

Esbjerg Kommune vil gerne samarbejde med mountainbikerne om at lave nye spor, men der er ikke afsat penge til det.

Du kan se aftenens indslag her.