TV der bevæger dig

Ups! 117 bilister slipper for straf efter fart-brøler ved Holsted

Arkivfoto. Foto: ARKIV

En manglende godkendelse af hastigheds-begrænsning redder 117 bilister for fartbøder, klip i kørekort og betinget frakendelse ved vejarbejde i Holsted.

Hastighedsbegrænsninger på 30 km. i timen og derunder skal godkendes af justitsministeriet. Det glemte myndighederne ved et vejarbejde i Holsted i foråret. Det betyder, at 117 bilister slipper for bøder og klip i kørekortet og betingede frakendelser annulleres.

Arbejderne ved et længerevarende vejarbejde på Søndergade i Holsted bad politiet i maj måned i år om fartkontroller, fordi de følte sig meget utrygge og udsatte i forbindelse med deres arbejde. Vejarbejdet foregik på et sted, hvor man var ved at anlægge cykelstier. Hastigheden på strækningen var nedsat til 40 km i timen, men mange kørte meget hurtigere forbi.

Så for at sikre vejarbejderne bedre, blev det i samarbejde med Vejen kommune besluttet at nedsætte hastigheden på stedet til max. 30 km i timen. Alligevel kørte mange for hurtigt. Så blev der desuden lagt bump ud.

Derefter blev der lavet både en ATK-kontrol og en kontrol med manuel lasermåling på stedet. De affødte i alt 117 hastighedssager. Heraf var 23 klip i kørekortet og 10 var sager med betinget frakendelse af førerretten.

Efterfølgende har Syd- og Sønderjyllands Politi så af egen drift og ved egenkontrol opdaget, at der i forbindelse med nedsættelsen af hastigheden mangler en godkendelse fra Justitsministeriet. Den skal til, når man nedsætter hastigheden til 30 km i timen eller der under.

- Vi mener stadig, at det var velbegrundet at nedsætte den maksimale hastighed på stedet for at beskytte vejarbejderne . Det siger politiinspektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Men vi er selvfølgelig nu gået i gang med at opgive påtalen i sagerne, eftersom den særlige tilladelse fra Justitsministeriet mangler.

De borgere, der har nået at betale bøden, vil få den tilbagebetalt indenfor 14 dage, fra de har fået beskeden i e-boks.

Samtidig annulleres klip i kørekortet og betingede frakendelser.

Vejarbejdet på det omtalte sted er afsluttet.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden