Uro i udlandet giver flere turister til Syd- og Sønderjylland

Den sydvestjyske turistbranche er i fremgang, særligt på grund af udenlandske gæster, der ser Danmark som et trygt ferieland.

Fremgang over hele linjen, det er resultatet efter antallet af feriegæster er gjort op i Tønder Kommune.
2015 bød nemlig på 9,2 procents fremgang i antallet af besøgende på feriecentre, hoteller og campingpladser. Det er over dobbelt så stor en stigning som gennemsnittet for de danske kommuner.

Forklaringen, i følge turistchefen i Rømø-Tønder Turistforening Bodil Glistrup Thomsen, er, at når der er uro ude i verdenen, søger feriegæsterne mod steder som Danmark.

- Det jeg hører fra især vores tyske turister er, at de gerne vil til Danmark, fordi her er roligt og trygt. Og det er især de tyske turister der har sikret os så stor en fremgang sidste år, siger Bodil Glistrup Thomsen til TV SYD.

En af de feriedestinationer, der er i gang med at opruste til de mange turister er Skærbæk Kursus- og Fritidscenter, hvor private investorer har planer om at udvide deres ferieby med en række nye udlejningshuse.

- Halvdelen af året er vores huse fuldt booket, så vi mener at efterspørgslen er der, til endnu en udvidelse af feriebyen, der netop tiltrækker en del udenlandske gæster, siger lederen af Skærbæk Kursus- og Fritidscenter, Søren Hansen, til TV SYD.

Naboer besøger i dag Skærbæk Kursus- og Fritidscenter for at se nærmere på stedet og nogle af de lokale sportsforeninger, der bruger lokalerne. Det er på TV SYD+ klokken 15:00, 19:55 og 22:40.