Usikker fremtid

Esbjerg-borgere havde fået besked om, at de skulle fraflytte deres bolig, når Siemens kom til byen. Det gør de ikke alligevel, og nu frygter beboerne for den usikre fremtid for deres boliger.

Siemens kommer! Og det gør de så ikke alligevel. Esbjerg Kommune fik sig i går en slem skuffelse, da direktøren for Siemens personligt overbragte nyheden over telefonen til Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup. Valget for placeringen af den nye havvindmøllefabrik var faldet på England - ikke Esbjerg.

- Det var selvfølgelig en enorm skuffelse, og efter halvandet års hårdt arbejde, så er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det skulle komme ud med et negativt udfald, siger borgmester Johnny Søtrup.

Esbjerg-borgmesteren understreger dog, at Siemens ikke havde en finger at sætte på det samarbejde, der havde været mellem vindmølleproducenten og Esbjerg Kommune.

Borgere skal måske flytte

Esbjerg Kommune står altså med en kæmpestor grund, der var reserveret til den enorme fabrik, der skulle beskæftige op mod 1000 mand. De borgere, der boede på den to millioner kvadratmeter store grund, havde i et brev fra kommunen fået besked om, at de skulle fraflytte deres boliger, når Siemens kom til byen. Sådan gik det dog ikke. Men grunden skal bruges alligevel - bare til noget andet.

Esbjerg Kommune leder efter potentielle købere til grunden, og husejerne kan derfor ikke ånde lettede op endnu. Borgmesteren understreger, at der ikke findes nogen fiks og færdig plan B for grunden - den skal først udvikles. Kommunen er dog under tidspres, erkender Johnny Søtrup:

- Vi skal meget snart have fundet ud af, om vi skal bruge hele grunden eller ej, så de mennesker, der bor derude, kan få en afklaring på, om de skal flytte eller ej. De sidste 18 måneder har været frygtelige for dem, og det har vi stor forståelse for, forklarer han.