Utilfredse asylansøgere har droppet spærring - sover nu på fortovet

De sidste af de utilfredse asylansøgere har lørdag morgen droppet blokade af vej i Haderslev.

De sidste fire af i alt cirka 60 asylansøgere har tidligt lørdag morgen flyttet sig fra en vej i Haderslev, som de fredag blokerede for at protestere over indkvartering og mad på et asylcenter i Haderslev. Nu opholder de sig inde på fortovet.

- Det har netop løst sig. Vores indsatsleder på stedet har fået dem overtalt til at flytte deres demonstration ind på fortovet, siger vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi,  lørdag morgen til TV SYD.

Politiet afspærrede fredag aften et område  på Vilstrupvej i Haderslev, fordi nogle asylansøgere havde taget ophold på vejen.

I protest mod forholdene på asylcenteret ved Vilstrupvej ud for beredskabscenteret i Haderslev nægtede omkring en fjerdedel af en større gruppe på 60 asylansøgere at lade sig indkvartere i teltlejren.

Allerede først på natten kunne politiet fortælle, at det var muligt at køre igennem området i bil.

Teltlejren er placeret på boldbanerne på Beredskabsstyrelsens område og er beregnet til at huse enlige mænd blandt asylansøgerne. Den blev etableret i juni sidste år.

Jammerbugt Kommune står for driften af  asylcenteret i Haderslev.

- Det er første gang, jeg oplever, at nogen ikke vil sove i telt. De skal have lov at protestere, men vi har ikke andet at tilbyde dem, sagde centerleder Nina Svendsen  fredag aften til TV SYD.

I alt 60 asylansøgere ankom fra Helsingør til asylcentret først på eftermiddagen fredag og valgte at blokere vejen ud for centret i protest mod forholdene. Der er tale om unge mænd, der fortrinsvis kommer fra Syrien.

I løbet af aftenen lod hovedparten af asylansøgerne sig dog overtale til at tage ophold på centret. Natten til lørdag var der kun fem tilbage på vejen. En opgav da at blive ude i kulden og lod sig indkvartere i telt, mens de sidste fire rykkede ind på fortovet.