Utilfredse slagteriarbejdere strejker

En række medarbejdere fra Danish Crown strejker på grund af utilfredshed med en ny overenskomst.

Godt 100 medarbejdere fra slagtergangen nedlagde torsdag mornge arbejdet på Danish Crowns slagteri ved Horsens, skriver Horsens Folkeblad.

De er efter alt at dømme utilfredse med at være blevet del af en ny overenskomst, der ændrer på reglerne for overarbejde og afspadsering. Hos Fødevareforbundet i NNF, der repræsenterer over 1000 ansatte, vil man ikke udtale sig om sagen.

-Det er en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, så det har jeg ingen kommentarer til, siger Flemming Hansen, der er formand for NNF i Horsens, til TV SYD.

Hos NNF har man anbefalet et nej til mæglingsforslaget i sagen. 

I løbet af dagen har slagteriets pakkeri samt kam og brystafdelingen også valgt at strejke. Strejken har desuden fået konsekvenser for andre afdelinger. Blandt andet er opskæringsafdelingen blevet nødsaget til at tage hjem. Krav om lønnedgang er blandt stridspunkterne i konflikten, fortæller fællestillidsmand Klaus Olesen. 

- vi er som den eneste fagruppe blevet mødt med krav om lønnedgang, blandt andet skulle der fjernes tillæg fra aftenholdet samt den måde man udregner akkorder på i slagter- og opskæringslinjen. Det man kalder en teknologiaftale ville arbejdsgiveren også lave om, så det gav en lønnedgang, siger han til TV SYD.

Systematisk overarbejde, som slagteriarbejdere er nervøse for betyder, at de kan blive pålagt en times ekstra overarbejde pr. dag med overtidsbetaling. Dog skal timerne afspadseres, så det gennemsnitlige arbejds per uge på et år ikke bliver mere end 37 timer. Det er virksomheden der bestemmer, hvornår timerne skal afpadseres.