Utrygge beboere

Beboere i Taulov og Erritsø har haft en urolig morgen efter at sirenerne hylede kl. 6.15 Men der har ikke været grund til panik i de to by-samfund, fordi de giftige kemikalier er drevet mod nord.

Men politiet understreger, at boligområderne i Taulov og Erritsø ikke har været omfattet af varslingen, selv om sirenerne i de to byer har hylet flere gange i morgenens løb.

- Det er for at være sikker på at alle er opmærksomme på situationen, siger indsatsleder Jesper Duus, Sydøstjyllands Politi.

Ikke på arbejde

I løbet af morgenen opstod der også usikkerhed om skolen i Taulov var lukket eller ej. Men skolen er åben.

Ragionalradioen talte også med flere beboere, som var utrygge ved situationen. Bl.a. en mand, som skulle på arbejde på Fyn, men var usikker på, om han kunne gå ud.

Søg læge

Varslingen har især omfattet industriområdet nord for mejeriet.

Politiet gør i en pressemeddelelse opmærksom på, at udslippet omhandler kemikalier, som i sig selv - eller som blanding - er farlige at indånde.

-Det formodes, at der har været tale om klordampe. Ved indånding af klor kan der dannes vand i lungerne.

- Symptomerne ved en eventuel udsættelse for udslippet er hoste, hovedpine og vejrtrækningsproblemer, samt andre gener, ubehag eller svien i øvre luftveje. Såfremt man har opholdt sig indenfor det nedenfor beskrevne område og oplever disse symptomer bør man søge egen læge. Det lægelige beredskab er alarmeret, noterer Jesper Duus.