Vær med til at strikke et kunstværk

Kunstner Isabel Berglund skaber sammen med Trapholt seks håndstrikkede huse, hvor vægge og tag består af håndstrikkede trekanter. Det er et kunstprojekt, der gerne skulle involvere 1000 strikkeglade deltagere.

Projektet "Maskernes monument" skal blive til seks store værker udført i strik, som vil blive opstillet i henholdsvis Kolding, Fredericia, Vejle, Vejen, Billund og Middelfart i forbindelse med Trekantområdets Festuge i august.

Husene bliver udført som en social strikkestafet, hvor hver by strikker dele til hinanden gennem workshoppen "Knitted together".

Tanken er, at der vil være over 1000 deltagere fra forskellige institutioner i hele Trekantområdet. Med dette projekt er meningen at sætte fokus på det at skabe et værk i fællesskab og favne mangfoldigheden i lokalmiljøerne.

Alle strikkeglade kan være med, og inviteres til at strikke trekanter, der skal danne udgangspunktet for de færdige værker. Hele værket skal håndstrikkes i samme garn og farve, men deltagerne kan sætte deres præg på værket ved f. eks. at strikke trekanterne i deres yndlingsmønstre eller på forskellige størrelse pinde. På den måde kommer man til at skulle se det personlige aftryk i den håndstrikkede overflade og struktur.

De strikkede trekanter skal være færdige d. 26 maj 2015, så de er klar til at blive syet sammen.

Til januar 2016 vil alle værkerne blive samlet på en soloudstilling af Isabel Berglunds værker på Trapholt.

Isabel Berglund udstiller sine strikkede installationer rundt om i verden, og har bl. a. lavet værket " Maskernes hus" på Mors i 2014.

Workshops for alle strikke-interesserede:

Vær med i hele workshoppen - eller tag striktøjet med hjem og strik videre:

KOLDING

mandag 27. april kl. 19 - 21. Hos By Nyboe, Ambolten 11B, 6000 Kolding.

VEJLE

onsdag 6. maj kl 16.00-19.00 på Vejle Bibliotekerne - Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle.

 

VIP-WORKSHOP PÅ TRAPHOLT

I forlængelse af de lokale strikkeworkshops vil alle deltagere på tværs af byerne blive inviteret til en fælles VIP-workshop på Trapholt Kunstmuseum i pinsen, lørdag den 23. maj.