V: Demonstration mod vold er politisk valgflæsk

Fredag aften demonstrerede en række partier mod vold i Haderslev. Nu bliver byens socialdemokratiske borgmesterkandidat beskyldt for at føre signalpolitik.

Otte politiske partier troppede fredag aften op til demonstration mod vold og utryghed i Haderslevs natteliv. Ideen kom fra socialdemokraternes borgmesterkandidat, Henrik Rønnov, der også holdt tale under demonstrationen.

- Det var ikke en tale om, hvad jeg vil som socialdemokrat. Det handlede om, at vi står sammen, og at vi ønsker trygheden, siger Henrik Rønnow til TV SYD.

Men de politiske modstandere i Haderslev er bestemt ikke begejstrede. De kalder demonstrationen signalpolitik.

- Det er en tom demonstration. Det er et led i valgkampen. Når hele holdet af socialdemokrater møder op med deres personlige plakater og skilte, så tror jeg, at alle kan se, at det handler mere om valgflæsk end reelt indhold, siger Allan Emiliussen (V), der er formand for Kultur- og fritidsudvalget i Haderslev Kommune. 

Henrik Rønnow fra Socialdemokraterne forstår ikke Venstres beskyldninger.

Er det signalpolitik?

quote

Når hele holdet af socialdemokrater møder op med deres personlige plakater og skilte, så tror jeg, at alle kan se, at det handler mere om valgflæsk end reelt indhold

Allan Emiliussen (V), formand for Kultur- og fritidsudvalget i Haderslev Kommune. 

- Nej det er fællesskabspolitik, og det er samarbejdspolitik. Når vi oplever, at 25 procent af de unge eksperimenterer med stoffer, så er vi nødt til at gøre noget. Derfor er jeg nødt til at sige til Venstre, at de skal komme ind i kampen, siger Rønnow.

Venstre deltog ikke i demonstrationen fredag, og Emiliussen forstår ikke hvorfor man pludselig skal demonstrere halvanden uge før krydset skal sættes.

- De kunne have gjort det for tre måneder siden, hvor det virkelig eskalerede. Hvor problemerne var massive.