TV der bevæger dig

V vil have fradrag tilbage

Eva Kjer Hansen var i byggemarked for at fortælle, at Venstre vil have boligjob-ordningen tilbage. Foto: Andreas P. Als

Venstre gik i dag søndag til kamp for at få det såkaldte håndværkerfradrag genindført. Det skete ved en række forskellige byggemarkeder.

00:19 Luk video

Håndværkerfradraget - eller mere rettelig: Boligjob-ordningen - som gav danskerne fradrag for udgifter til håndværkere, skal genindføres. Det vil sætte gang i de mindre håndværkervirksomheder, mener Venstre. Derfor agiterede en lang række folketings- medlemmer og kandidater opstilling ved de kendte byggemarkeder.

Dansk Byggeri er naturligvis tilhænger af, at ordningen bliver genindført.

- Det er jo ikke ukendt, at de små tømrervirksomheder er hårdt ramt i forbindelse med bortfaldet af Boligjobordningen, siger Louise Pihl, der er afdelingschef i Dansk Byggeri.

Men regeringen afviser. De Radikale har tidligere kaldt det "helt på månen" at genindføre boligjobordningen. Socialdemokratiets Benny Engelbrecht fra Sønderborg mener, at ordningen især gavner de mest velstillede i Nordsjælland.

- Hvis der ses på de tre kommuner, der har brugt ordningen mest, er der tale om Rudersdal, Lyngby Taarbæk og Gentofte, siger han.

Ifølge dataanalysevirksomheden NN Markedsdata har landets håndværkere mere end fordoblet deres overskud, siden håndværkerfradraget blev indført af VK-regeringen tilbage i juni 2011.

Benny Engelbrecht peger på, at beskæftigelsen er steget inden for byggesektoren i første kvartal af 2015, selvom boligjobordningen ikke har været der.

Folketingsmedlem Eva Kjer Hansen fra Venstre var i Aabenraa:

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden