Våd nytårsaften i vente

Det vil blæse og regne over størstedelen af landet, når sydjyderne skal spise kransekage, drikke champagne og fyre raketter af.

Regnen vil sandsynligvis sile ned ad vinduerne på Amalienborg, og blæsten rykke i gardernes pelshuer, når dronning Margrethe i aften tager hul på sin nytårstale.

Og når nytårsaften kulminerer seks timer senere med raketaffyringer, vil der fortsat være nedbør over det meste af landet.

Kun i Nordjylland og den nordvestlige del af Jylland får raketterne måske mulighed for at stige til vejrs mod en tør himmel.

- Det bliver en ganske lun aften med temperaturer på mellem fem og otte grader. Men det kommer man ikke til at lægge så meget mærke til, fordi vinden vil være frisk til hård, siger Bill Vejdegren, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Allerede fra morgenstuden har regen silet ned, og bortset fra nogle timer i løbet af formiddagen og eftermiddagen med en pause i bygerne, så bliver det mere og mere vådt, efterhånden som året rinder ud.

- Her til morgen er det allerede begyndt at regne i over halvdelen af landet. Det skyldes en varmfront, der trækker op over landet fra sydvest. Den passerer hurtigt i løbet af formiddagen, og det giver noget opholdsvejr gradvist fra sydvest, siger vagtchefen.

Regnen afløses af skyet vejr, før den næsten skylle melder sin ankomst om eftermiddagen i form af en koldfront fra Nordvestjylland.

- Den fortsætter østover. Så i aften er regnen nok forbi i Nordjylland, mens det sandsynligvis vil regne i resten af landet, siger Bill Vejdegren.