Vågn op, det er hjemmehjælpen!

Mange af de ældre vil gerne ud af fjerene tidligt om morgenen. Nu indfører Kolding Kommune en ny service, hvor hjemmehjælpen kommer klokken seks.

Det er ellers praksis, at hjemmehjælpen først møder klokken syv, men kommunen tror, mange af de ældre gerne vil vækkes klokken seks for at blive hjulpet ud af sengen og i gang med den personlige pleje.

Kommunens seniorforvaltning regner med af mellem 50 og 100 ældre gerne vil have et tidligt morgen-opkald.

- Mange har gennem hele deres arbejdsliv stået tidligt op, og vil egentlig gerne fortsætte deres daglige rytme. Derfor forsøger vi at tage så mange individuelle hensyn som overhovedet muligt,? siger formanden for kommunens seniorudvalg, Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

Ældre, der ønsker det, skal kontakte deres egen hjemmehjælper, så de hurtigt og nemt kan komme på morgenholdet.

Gælder alle, der får hjælp

I alle hjemmeplejens grupper er der medarbejdere, som gerne vil hjælpe de morgenfriske. Derfor bliver det et tilbud til alle, der får hjemmehjælp, uanset hvor i kommunen de bor.

Det gælder dog kun de borgere, der har Kolding Kommune som leverandør, og der er ingen garanti for, at hjemmehjælpen møder med lune rundstykker.

- Igen og igen hører vi om kommunernes pressede økonomi, men det afholder os ikke fra at arbejde med servicen. Vores morgentilbud viser, at medarbejderne fortsat har fokus på løsninger, som kan lette hjælpen for nogle af vores borgere, siger Søren Rasmussen. 
 
Den udvidede morgenhjælp koster ikke ekstra. For Kolding Kommune kan det vise sig, at det samlet set er billigere et tilbyde tidlig morgenhjælp, men det afhænger af interessen.