TV der bevæger dig

Se storkeungen blive ringmærket

06:07

Sådan ser storkeungens nye ring ud. Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

Her står storkeungen og venter på at blive ringmærket. Foto: Storkene.dk

Brandbilen her er mødt op med sin lift, så dyrlægen kan komme til vejrs. Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

Ringmærker for Ornitologisk Forening, Hans Skov, gør klar til at ringmærke storkeungen. Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

Så er det ved at være tid til ringmærkning. Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

Her står hele holdet bag ringmærkningen. Flere medlemmer af Storkene.dk, frivillige fra Tinglev Brandværn og dyrlæge Bjarne Ø. Rasmussen. Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

Foto: Jess Frederiksen, Storkene.dk

1 af 8

Så er den eneste overlevende storkeunge blevet ringmærket. Se videoen her.

I dag kl. 18.30 blev den sidste overlevende unge i storkereden i Smedager ringmærket.

Det er sket efter et hårdt år, hvor reden har været ramt af død og sygdom.

Fem æg lagde storkemor Annika i foråret, men nu er fire af ungerne døde. Kun en enkelt ser ud til at overleve, selvom også den, har været i fare for at dø af kulde, sult og sygdom.

- For to dage siden troede jeg det var slut, og ungen ville omkomme i det dårlige vejr. Men efter den har klaret strabadserne og det kolde vejr de seneste par dage, tror jeg helt klart den kommer på vingerne omkring den 1. august, siger formand for Storkene.dk Jess Frederiksen på foreningens hjemmeside.

Også far Tommy har haft det svært. En skade i benet tog nær livet af ham. Dyrlæge for Storkene.dk Bjarne Ø. Rasmussen besøgte reden for at tilse en syg unge, og i den anledning kiggede han også på Tommys ben. Der måtte antibiotika til, som i de følgende uger blev lagt ud sammen med foderet.

Nu er far Tommy ved at være på højkant igen, og lørdag fik storkereden besøg igen. Denne gang af ringmærker for Ornitologisk Forening, Hans Skov. Han skulle nemlig ringmærke den eneste overlevende af de fem storkeunger.

Det skete lørdag kl. 18.30.

Udover selve ringmærkningen, så tog Hans Skov også en fjerprøve fra ungen. Prøven skal bruges til at kønsbestemme storken, så om en uges tid, ved man, om ungen er en hun-stork eller en han-stork.

Det har regnet gevaldigt i de seneste uger, så reden var blevet godt våd. Derfor havde Hans Skov en boremaskine med, der blev brugt til at bore huller i reden, så vandet kunne løbe væk. Et rent lag halm fik ungen også, at putte sig i.

Til sidst lagde Hans Skov et par små bunker med ørredyngel  til ungen, så den har noget at spise, hvis mor Annika og far Tommy er længe om at komme tilbage.

Der er normalt, at de bliver væk en tid, når der har været en forstyrrelse i reden.

 

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden