Værthus-røver atter på spil - men blev afvist

For anden gang på seks dage blev et værthus i Fredericia natten til mandag udsat for et røveri. Den maskerede røver måtte dog denne gang forlade værtshuset uden udbytte.

Kort efter midnat indfandt en ung maskeret mand sig på værtshuset Havfruen på Vendersgade midt i Fredericia, og med en pistollignende genstand i hånden forlangte han at få kassen udleveret. 

Værtshusets kvindelige tjener nægtede dog at parere ordre og sagde, at dagens omsætning var låst inde, og at hun ikke havde nøglen. Det fik røveren til at true en gæst på værtshuset, der dog heller ikke ville slippe sine penge.

- Både tjener og gæst mente nemlig, at det var en attrappistol af plastik, som manden truede dem med, siger vagtchef Mikkel Ross, Sydøstjyllands Politi, mandag morgen til TV SYD.

Der er kun 350 meter mellem de to værtshuse - og de to røverier minder meget om hinanden i udførelsen.
Der er kun 350 meter mellem de to værtshuse - og de to røverier minder meget om hinanden i udførelsen.
Foto: Google Maps

Nattens røver beskrives som en ung dansk mand, cirka 180 centimer høj, maskeret med et rødt tørklæde for ansigtet og iført en mørk hættetrøje.

Beskrivelsen ligner signalementet af den røver, der tirsdag aften truede sig til et ukendt pengebeløb på Bodega Josef i Kirkestræde i Fredericia. 

Der er kun 350 meter mellem de to værtshuse - og de to røverier minder meget om hinanden i udførelsen. Ved begge røverier forsvandt gerningsmanden til fods. Politiet håber på, at vidner har set røveren på vej til og fra værtshusene.

Signalementer fra de to røverier

Bodega Josef, den 22. august:

Gerningsmanden beskrives som en mand på ca. 180 cm høj, lys i huden og almindelig af bygning. Han var iført en sort hættetrøje, sorte bukser, sorte sko og en sort maske, som gik til lige under øjnene. Gerningsmanden, der talte dansk, flygtede efterfølgende i ukendt retning.

Restaurant Havfruen, den 28. august:

Gerningsmanden beskrives som en mand på ca. 180 cm høj og lys i huden. Han var iført en sort jakke, rød hættetrøje, blå bukser og havde et rødt tørklæde for munden.

Kontakt Sydøstjyllands Politi via 1-1-4, hvis du har oplysninger i sagen.