Vagtlæge har tidligere fået kritik

En vagtlæge, som nu er genstand for en klagesag efter en 36-årig fynsk kvindes død, har tidligere fået kritik for behandling af en patient.

Alligevel fortsætter den 62-årige praktiserende læge som vagtlæge i Region Syddanmark, mens klagen over den seneste sag behandles. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Patientombuddet har netop offentliggjort kritik i en sag fra 2008, hvor lægen foreslog en patient, der intet kunne føle i højre side af kroppen, at se tiden an i stedet for at sende en ambulance. Det viste sig, at patienten havde en blodprop i hjernen, og at de efterfølgende mén kunne være afværget, hvis lægen havde handlet anderledes.

Det får ikke embedslægen i Region Syddanmark til at suspendere lægen, og det vækker kritik i Patientforeningen, hvor landssekretær Niels Jørgen Langkilde siger:

- Det vil være fornuftigt at bryde mønstret, før det koster flere menneskeliv. Der skal være retssikkerhed, men der skal altså også være patientsikkerhed.

Også næstformand i Region Syddanmark Poul Erik Svendsen (S) er utilfreds og mener, at regionen bør have mulighed for at suspendere læger, der begår alvorlige fejl flere gange.

Det har ikke været muligt for Fyens Stiftstidende at få en kommentar fra den kritiserede læge.