TV der bevæger dig

Vagtlæge-krise afblæst

Vagtlæger i Region Syddanmark slipper for at skulle betale et gebyr på 4.000 kroner for at gå på arbejde. Foto: Morten Germund, Scanpix

Nu er gebyr-balladen om vagtlæger og frivillige læger i idrætsklubber slut. Bred politisk aftale fjerner omdiskuteret gebyr.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby har indgået en bred politisk aftale i Folketinget om at fritage vagtlæger og frivillige læger i idrætsklubber for et gebyr på 4.000 kroner. Det oplyser Sundhedsministeriet til TV SYD.

Gebyret, der oprindeligt skulle anvendes til et styrket tilsyn i sundhedssektoren, fik over 60 vagtlæger i Region Syddanmark til at sige op. 

Den 11. januar var der krisemøde i ministeriet mellem læger, regioner og Styrelsen for Patientsikkerhed, og her lykkedes det at nå frem til en model, som pegede på, hvordan de oplagte uhensigtsmæssigheder i gebyrordningen kunne fjernes.

Modellen er siden blevet forhandlet med folketingets partier, og i den kommende uge er et nyt lovforslag på vej i høring.

Fremover skal der betales et gebyr for hver vagtlægeenhed i regionerne - og dermed slipper den enkelte vagtlæge for at skulle betale 4.000 kroner.

Også frivillige læger i forbindelse med spejderlejre, koncerter og sportsstævner fritages for gebyr - og det samme gælder for læger, der er frivillige i idrætsklubber.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden