TV der bevæger dig

Vagtlægekørsel bliver sendt i udbud før tid

Virksomheden DanTaxi vandt udbuddet, selvom virksomheden SIM Lægekørsel afgav det billigste tilbud.

Efter en afgørelse i Klagenævnet for Udbud sender Region Syddanmark nu kørslen af vagtlæger i nyt udbud før tid.

DanTaxi, der vandt det seneste udbud, kører kun frem til 1. februar 2017 i stedet for udgangen af november 2017, som det ellers var planen.

Ifølge Trafik- og Byggestyrelsen samt Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skulle Region Syddanmark i sin tid vælge DanTaxi på grund af nogle særlige regler på området, selvom deres tilbud var dyrere. Men de vurderinger er ikke korrekte, har Klagenævnet for Udbud nu afgjort. Region Syddanmark opsiger derfor aftalen med DanTaxi før tid.

Formand for sundhedssamordningsudvalget, Tage Petersen (V), mener ikke, at regionen kunne have handlet anderledes:

- Vi har hele tiden forsøgt at følge reglerne på området. Derfor tager vi nu konsekvensen af Klagenævnet for Udbuds afgørelse og afslutter aftalen med DanTaxi knap ét år før tid. Det mener vi er det eneste rigtige at gøre i den her trælse situation, siger han i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Region Syddanmark har besluttet at sende en skriftlig kritik af den rådgivning, som regionen har fået, til Trafik- og Byggestyrelsen og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 

FAKTA

  • Lægevagtskørslen er en opgave til omkring 20 millioner kroner om året.
  • Region Syddanmark er pålagt at sende opgaven med at transportere vagtlægerne rundt i regionen i udbud.
  • Da lægevagtskørslen blev udbudt i efteråret 2015, bød taxavirksomheden DanTaxi, limousinevirksomheden SIM Lægekørsel og en tredje virksomhed på opgaven.
  • SIM Lægekørsel kom med det billigste tilbud, men da retspraksis hidtil har været, at taxaselskaber skal vælges forud for limousineselskaber, så var regionen tvunget til at vælge DanTaxis dyrere tilbud. Den retspraksis har Klagenævnet for Udbud nu ændret på.
  • I øjeblikket har DanTaxi opgaven, men den aftale opsiges nu til februar 2017 – i stedet for at løbe til slutningen af november 2017.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden