Vaks vagtmand tilbageholder påvirket litauisk biltyv

En vagtmand formåede at tilbageholde en mistænkelig litauisk mand i et industriområde ved Ribe. Det viste sig, den litauiske mand kørte rundt i en stjålet varebil.

Syd- og Sønderjyllands Politi fik natten til mandag en hjælpende hånd af en vaks vagtmand i et industriområde ved Ribe.

Vagtmanden observerede to mistænkelige personer i en varebil i industriområdet, og han valgte derfor at kontakte politiet. Mens han ventede på politiet, formåede han at tilbageholde den ene af de to personer.

- Han forsøgte at tilbageholde begge, men den ene løb væk. Det viste sig, varebilen var stjålet i Esbjerg, så vi har anholdt den litauiske mand, som vagtmanden tilbageholdte, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Den anden mand, ifølge politiet formentlig også en litauer, løb fra området med en vinkelsliber i hånden. Han bar gråt tøj, da han løb væk.  

For påvirket til afhøring

Hvad de to mænd skulle i industriområdet ved Ribe, har politiet endnu ikke fået afklaret. 

- Den litauiske mand har ingen papirer på sig. Og indtil videre er han påvirket i sådan en grad, at vi ikke har kunnet afhøre ham, oplyser Ivan Gohr Jensen:

- Vagtmanden har dog formentlig forhindret noget kriminelt ude i industriområdet, konstaterer han videre.

Den litauiske mand får nu lov til at sove rusen ud, inden politiet tager en snak med ham.  

Politiet oplyser, at de ellers har haft en stille nat i det syd- og sønderjyske:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.