TV der bevæger dig

Valg-gyser i Venstre

01:29

Anni Matthiesen (tv) og Jens Ejner Christensen (i midten) kæmper en tæt kamp om en plads i Folketinget.

1 af 2

Med tilbagegang på et mandat og en stærk kandidat i Carl Holst, så må Venstre-kandidaterne kæmpe til det sidste om pladserne i Folketinget. Det viser måling fra Altinget.dk.

Venstre er traditionelt det største parti i Sydjyllands Storkreds, og det bliver ikke ændret, hvis man skal tro den seneste måling fra Altinget.dk. Men partiet ser ud til at gå tilbage fra syv til seks mandater, og med mange tunge kandidater bliver der rift om de sidste pladser på tinge.

Ny og stærk på Venstres liste er Carl Holst, der spås et godt valg. Han er storfavorit til at tage det første mandat. De andre ?sikre? er Ellen Trane Nørby, Eva Kjer Hansen, Peter Christensen, Hans Chr. Schmidt. Dermed er der kun et enkelt mandat tilbage, og her bliver der kamp mellem de nuværende Folketingsmedlemmer Hans Chr. Thoning og Anni Matthiesen for at få en plads i Folketingsgruppen igen i næste periode.

- Det er specielt at kæmpe mod sine venner internt i partiet, og vide, at man måske skal have deres stemmer for at komme ind. Men jeg har kæmpet i fire år på Christiansborg, så jeg håber, at vælgerne vil kvittere for det, siger Anni Matthiesen til TV SYD.

En af hendes rivaler - og partifæller - Jens Ejner Christensen, håber, at hans lokale mærkesag fra Vejle kan give ham en plads på Christiansborg når stemmerne er talt op:

- Jeg har jo i over et halvt år kæmpet mod en togbro over Vejle Fjord. Og jeg har gjort meget ud af at fortælle vælgerne, at jeg har brug for deres personlige stemmer for at komme ind. Så jeg håber, det er nok, siger han til TV SYD.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden