TV der bevæger dig

Valgdag med ny CD

Sådan ser Jacob Dinesens nye cd ud.

Jacob Dinesen fra Tønder erkender at have dummet sig: Han udkommer med sin debut-CD på valgdagen.

Han er bare 19 år men allerede en ret erfaren musiker og sangskriver med over 200 sange på lageret.

- Men det er først nu, jeg er klar til at udsende min første CD, siger Jacob Dinesen.

Sparebøssen med 40.000 kr. blev slået i stykker, for at han nu kan udgive CD?en Count The Ways med en samling folkrock-sange, som han selvfølgelig selv har skrevet. CD?en udkommer på Gateway Music.

Men radiolyttere har allerede kunnet høre et af numrene: Dancing Devil. Nemlig på P4s playliste. Og i sidste uge spillede den kendte radiovært Alex Nyborg Madsen igen et af hans numre og roste efterfølgende Jacob Dinesen til skyerne ? og skældte ud på den etablerede pladebranche for at overse det store talent fra Tønder.

- Ja, det er da noget af et skulderklap, siger Jacob Dinesen.

I 2012 fik han Peter Schmidts legat for udøvere af ny musik. Det blev til en rejse til og et kursus i musikbyen Austin i Texas. Dér skrev han faktisk titelnummeret til CD?en. I 2013 var han i Kaffe med Kurt i TV SYD. Siden har han spillet til en masse koncerter og fået studenterhue på fra Tønder Gymnasium (med musik som hovedlinje selvfølgelig).

Egentlig skulle udgivelsen fejres med et release party, men hverken han eller pladeselskabet havde tænkt på, at valget faldt på den 18. juni. Samme dag som udgivelsen.

- Ja, det er lidt dumt, indrømmer musikeren.

Dagen efter valget spiller han i Skovby på Als. Og så kommer de to store: Skagen-festivalen og hjemmebanen Tønder Festival.

Men snart forlader han sin hjemby for at studere i Odense. Engelsk og historie.

- Men det er musikken, mit hjerte banker for og jeg vil 100% kæmpe med næb og klør for en musikalsk karriere, siger Jacob Dinesen.

Hør nummeret Dancing Devil her.

Følg Jacob Dinesen på Facebook her.

Læs Alex Nyborg Madsens ros af Jacob Dinesen her.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden