TV der bevæger dig

Valgte Jesus over jobbet

02:25

John Nørlund valgte Jesus frem for jobbet. Han ville ikke arbejde om søndagen.

1 af 2

Hviledagen er vigtigere end arbejdsdagen. Derfor valgte John Nørlund fra Ølgod at meddele sin arbejdsgiver i Stark, at han ikke kunne arbejde søn- og helligdage.

Det resulterede i en fyreseddel fra sit faste arbejde gennem 28 år. Da den nye lukkelov trådte i kraft, så kunne John Nørlund ikke længere stå inde for sit arbejde.

- Jeg kan ikke se mig selv sælge træ langfredag. Et arbejde på en trælasthandel er ikke noget, der er nødvendigt for vores samfund. Det er ikke nødvendigt for mennesker eller dyr. Derfor har jeg valgt at sige fra, siger han.

Til daglig er han frivillig kirketjener i Luthersk Mission, og han mener, at søndagen skal bruges på alt andet end arbejde.

- Det er vigtigt for mig at puste ud efter en uges arbejde. Og det er også vigtigt for mig at ånde ind igen. Det vil sige at få en energi, jeg kan bruge i den nye uge. Jeg vil bruge den på gode oplevelser med familie og venner, gå i kirke, være i missionshuset eller bare sidde at læse i en bog. Derfor er søndagen så vigtig for mig, siger John Nørlund.

Seriøst budskab

John Nørlunds budskab er ikke kun religiøst. Han synes, det er vigtig at få skabt en samfundsdebat.

- Vi skal se på, hvilket samfund vi gerne vi have. Et samfund, hvor penge og profit skal styre det hele, og hvor der er åbent alle ugens syv dage, 24 timer i døgnet. Den debat vil jeg gerne skabe rundt omkring i hjemmene og ved frokostbordene ude på arbejdspladserne, siger han

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden