Vandmasser voldte større skader end vinden

Torsdag morgen er vinden løjet helt af over Syd -og Sønderjylland. Den efterlader sig et spor af mindre skader - men det er faktisk de store mængder regnvand, der har skabt de største problemer det seneste døgn.

Blæsten onsdag eftermiddag og aften havde mest kraft længst mod syd, hvor der på Kegnæs ved Als blev målt stormstyrke i vindstødene. Det til trods, så er der alene sket en række mindre skader som følge af vindens hærgen - som væltede hegn og flagstænger. 

Du kan her se, hvordan vi her på tvsyd.dk fulgte blæsevejret i går.

Torsdag morgen har Syd- og Sønderjyllands Politi ingen meldinger om stormskader, der har krævet politiets indsats.

Et par biler, der stod på p-pladsen ved Fanø-færgen i Esbjerg, skal nok have tørret deres måtter - som vagtchef Erik Lindholdt udtrykker det - da vandet skvulpede ind over kajkanten. 

Se flere videoer fra Local Eyes.

Blæsten efterlader efterlader sig et spor af mindre skader - som her et nedblæst TV SYD-flag i Kolding.
Blæsten efterlader efterlader sig et spor af mindre skader - som her et nedblæst TV SYD-flag i Kolding.
Foto: Ernst Møller, TV SYD

I de tidlige morgentimer slap 20 kreaturer ud af deres indhegning nær motorvejen ved Esbjerg. Det skyldtes, at der ikke var strøm i hegnet efter den megen blæst og regn.

- Tjek jeres hegn her til morgen, så I er sikre på, at det ikke er væltet eller uden strøm, lyder opfordringen fra politiet til alle, der har kreaturer og heste gående ude i indhegninger.

Tre dræbt i stormen syd for grænsen

I Hamborg blev en mand i en kørestol fundet død i en flod, efter at han faldt i vandet. En fodgænger blev også dræbt i Hamborg, efter at dele af et stillads faldt fra syvende etage og ramte manden.

En 53-årig mand blev dræbt, da han blev ramt af et træ i en skov nær Paderborn.