Vandstanden har toppet: 20-års-hændelse nået flere steder

Vandstanden har nået maksimum flere af de udsatte steder i TV SYDs område. I Juelsminde og Fredericia er 20-års-hændelsen nået.

DMI forventer, vandstanden har nået maksimum de udsatte steder i TV SYDs område. I Juelsminde toppede vandstanden omkring klokken 21.00, og her var vandstanden 154 centimeter over den normale vandstand.

Det er en del mindre end forventet. Prognosen fra DMI lød på, at vandstanden ville toppe med 166 centimeter. Men selvom det er mindre end forventet, så er 20-års-hændelsen nået i Juelsminde. Det betyder, det statistisk kun er én gang hvert 20. år, vandstanden er så høj.

I Juelsminde kom de mobile diger ikke i brug. Her er de lettede over, vandstanden ikke steg så meget, som det først var antaget.

Vandet er begyndt at trække sig tilbage

I Fredericia har de også nået 20-års-hændelsen. Vandstanden nåede sit maksimum på 134 centimeter over normal vandstand kort efter kl.21.00.

Samme tidspunkt toppede vandstanden i Vejle Havn. Der nåede vandstanden op på 147 centimeter over den normale vandstand. Det er lavere end først antaget.

I Horsens steg vandet heller ikke så meget som frygtet. Klokken 21.20 nåede vandstanden sit maksimum og toppede ved 150 centimeter over normal vandstand. Vejafspærringer bliver opretholdt indtil videre. 

Vandet er nu begyndt at trække sig tilbage, men der går fortsat noget tid, før der igen er normal vandstand. 

I Juelsminde nåede vandstanden 20-års-hændelse.
I Juelsminde nåede vandstanden 20-års-hændelse.
Foto: DMI