Vandstanden steg mindre end antaget: Vi er glade

Vandet er begyndt at trække sig tilbage i Juelsminde. Her ånder de lettet op.

I Juelsminde er de lettede. Søndag ved 21-tiden toppede vandstanden i området, og vandet kom ikke så højt op som først antaget.

Den første melding fra DMI lød på, at vandstanden ville stige til 166 centimeter over normal vandstand. Men vandstanden nåede ikke højere op end 154 centimeter over normal vandstand.

- Vi har været forskånede, og det er jo kun godt. Det gik ikke så galt, som prognosen sagde, men sådan er det med prognoser. Vi vil hellere være på den sikre side, siger Søren Sonne, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen.

Hele dagen har beredskabet rullet mobile diger ud på havnen i Juelsminde, der skulle holde vandet tilbage. De mobile diger kom ikke i brug, før vandet begyndte at trække sig tilbage. Det er indsatslederen ikke ked af.

- Vi har fået øvet at lægge digerne ud, og vi er glade for at vise, vi er klar til at beskytte Juelsmindes borgere, siger Søren Sonne til TV SYD.

Anders Madsen var en af dem, der havde frygtet den høje vandstand. Han var bekymret for, der ville komme vand ind i hans garage.

- Det er alletiders. Vi kan kun være glade for, det ikke gik så galt som frygtet, siger Anders Madsen.

Vandet trækker sig lige så stille tilbage i Juelsminde. Få huse har fået vand ind.