Vandt NM i blomsterkunst

Kristine Lyngsaa Gudiksen fra Fredericia blev i weekenden nordisk mester i blomsterkunst. Det er 38 år siden, at Danmark har taget guldmedaljerne i disciplinen.

Også det danske landshold vandt det nordiske mesterskab. Konkurrencen , som holdes hvert andet år på skift i de nordiske lande, er lavet som en hold-kokurrence, hvor hver deltager på holdet løser en opgave.

Og den deltager, som opnår det højeste antal point bliver individuel mester.

Fire opgaver

Foruden Kristine Lyngsaa Gudriksen fra Fredericia består det danske landshold af Mette Fisker Hougård fra Tørring, Rikka Jensen fra Esbjerg og Louise Graakjær fra Skjern.

Norsk eventyr

Nordisk Mesterskab blev afviklet i Oslo. I kampen om mesterskabet tog de fire opgaver udgangspunkt i det norske folkeeventyr ?Kvitebjørn kong Valemon?. Opgaverne, som deltagerne fik udleveret både blomster og forskellige dekorationsmaterialer til, blev først offentliggjort bare 22 timer før konkurrencestart og omfattede et bordarrangement, en krans, et eventyrtræ og et brudearbejde. 

Konkurrencens allerbedste binderi blev udført af danske Kristine L. Gudiksen, der fik højeste pointtal (361 point ud af 400 mulige) for sin smukke udgave af Eventyrtræet.