Vandtætte skotter mellem embedsmænd og politikere på dagsordenen

Når valgkampen om pladserne i Region Syddanmark begynder til efteråret, skal de folkevalgte ikke være i tvivl om, hvornår og hvor meget hjælp, de må få af de ansatte i regionen.

Politikerne i Region Syddanmark skal være helt sikre på, hvordan, hvornår og hvor meget hjælp de må få af de ansatte i regionen i løbet af valgkampen.

Det regelsæt, der skal bestemme det, skal vedtages på Region Syddanmarks møde på mandag 27. marts.

Her står der blandt andet, at der fra den 21. oktober og indtil der er indgået en konstitueringsaftale, ikke må kommunikeres fra regionen med politiske citater.

quote

Regler skaber tryghed, synes jeg. Så ved man, hvad man må og ikke må

Christian Nørgaard, regionrådskandidat, Venstre, Grindsted

Et regionrsådmedlem må altså eksempelvis ikke få en ansat i administrationen til at lave og sende en pressemeddelelse for sig, mens valgkampen er i gang.

Det er en af flere regler, og det er godt, at de er på vej. Det mener en af de nye kandidater til Regionsrådet, Christian Nørgaard. Han er en ung venstre-politiker, som tæller ned til valgkamp.

I de nye retningslinjer står der også, at opstillede politikere ikke må besøge sygehuse eller andre af Regionens matrikler i halvanden måned op til valget 21. november i år. 

Men også kandidaternes brug af embedsmænd under valgkampen bliver tydeligt markeret.  Embedsmænd må ikke udsende beskeder, som drejer som om politik en måned op til og under valgkampen. 

De regler hilser Kristian Nørgaard velkommen. Han begrunder det blandt andet med den verserende sag, hvor forhenværende regionsrådsformand Carl Holst er sigtet for at have brugt en embedsmand fra Regionen til at føre national valgkamp til Folketinget. 

Og netop Carl Holst-sagen er årsagen til, at Region Syddanmark har disse regelsæt på dagsordenen på mandag, det mener TV SYDs politiske kommentator, Poul Erik Thomsen.

- Der er ingen tvivl om, at de her regelsæt kan kædes sammen med den Carl Holst-sag, der stadig verserer. Fordi politiet af uransagelige årsager endnu ikke er færdige med at undersøge sagen, hvor Carl Holst er blevet mistænkt for at have brugt en ansat som sin personlige assistent i valgkampen, siger Poul Erik Thomsen til TV SYD.

quote

Der er ingen tvivl om, at de her regelsæt kan kædes sammen med den Carl Holst-sag, der stadig verserer

Poul Erik Thomsen, politisk kommentator, TV SYD

- Regler skaber tryghed, synes jeg. Så ved man, hvad man må og ikke må, siger Kristian Nørgaard til TV SYD.

Kristian Nørgaard vil nu sætte sig grundigt ind i de nye regler. 

- Det kan godt være, at man tidligere har haft uskrevne regler, men dem kender man ikke som ny, og jeg vil ikke jokke i spinaten, siger Kristian Nørgaard. 

Det er på mandag politikerne i Regionsrådet vedtager det nye regelsæt. Regionsrådsformand Stephanie Lose fortæller, at der allerede ved valget i 2013 fandtes retningslinjer, men at de nu bliver samlet og bliver mere formaliserede.