Vanvittigt Esbjerg-comeback i europæisk sejr

Esbjerg fuldendte et vanvittigt comeback mod Saint-Étienne og vandt 4-3 efter at have været bagud tre gange.

Efter et fuldstændigt vanvittigt comeback sikrede Esbjerg sig torsdag aften en fornem sejr og et godt udgangspunkt i kampen om en plads i Europa League.

Tre gange var Esbjerg nemlig bagud mod franske Saint-Étienne, men hver gang lykkedes det vestjyderne at kæmpe sig tilbage og i sidste ende også at sikre sig sejren med cifrene 4-3.

Det lignede ellers en forventet udesejr, da gæsterne allerede efter 21 minutters spil bragte sig foran på et flot frisparksmål af Franck Tabanou.

Men bare fem minutter senere viste Peter Ankersen, at han ikke ville stå tilbage for de franske gæster.

Med et drøn af et frispark fra 20-25 meters afstand hamrede Ankersen kuglen af sted, og selvom Saint-Étiennes målmand Stephane Ruffier fik hånden på bolden, strøg den alligevel op i nettaget.

Så steg forventningerne til Esbjerg for alvor på Blue Water Arena, hvor et udsolgt stadion for første gang siden 2005 kunne se hjemmeholdet i europæisk aktion.

Kort før pausefløjtet viste Saint-Étienne tegn på europæisk kynisme, da gæsterne kom på 1-2, og så lignede det en umulig opgave for Esbjerg efter pausen.

Men i en højdramatisk anden halvleg vendte Esbjerg opgøret på hovedet. Det blev først 2-2, da Mick van Buren efter gigantisk klumpspil foran mål fik skovlen bolden i kassen, men få minutter senere kom Saint-Étienne så foran for tredje gang i kampen.

Det lignede det afgørende slag for Esbjergs europæiske muligheder, men i et hæsblæsende sidste kvarter gik det pludselig danskernes vej.

Først kunne Hans Henrik Andreasen bringe balance i regnskabet med et hovedstødsmål til 3-3, og da Peter Ankersen med endnu en perle af et mål på langskud forvandlede 3-3 til 4-3, kogte det over på stadion.

Trods masser af chancer i begge ender i kampens døende minutter, så blev det ved 4-3 efter et vanvittigt drama.

De to hold mødes igen, når der er returkamp i Frankrig på torsdag.