Varde Byråd til statsministeren: Skaf flere praktikpladser til de unge

Byrådet opfordrer til, at der ved de kommende trepartsforhandlinger sættes fokus på den store mangel på praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne.

I det åbne brev til statsministeren opfordrer byrådet til, at der ved de kommende trepartsforhandlinger sættes fokus på den store mangel på praktikpladser inden for erhvervsuddannelserne.

- Det er en historisk grundsten i det danske samfund, at unge mennesker lærer deres fag fra erfarne svende. Når det ikke kan lade sig gøre, gør elevernes manglende erhvervserfaring dem mindre attraktive for virksomheder. Det betyder, at vores unge har stor risiko for at uddanne sig selv til arbejdsløshed. Samtidig vil virksomhederne hurtigt få problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft, når de, der er til rådighed, mangler praktisk erfaring med deres fag, skriver det samlede byråd i det åbne brev til statsministeren.

I oktober 2015 var der 1.538 elever på Region Syddanmarks erhvervsuddannelser, der måtte nøjes med skolepraktik frem for virksomhedspraktik. Det svarer til næsten en femdobling i forhold til samme tidspunkt i 2008, hvor tallet var 314 elever.

Byrådet slutter brevet med en opfordring til, at statsministeren ved de kommende trepartsforhandlinger sætter problemet på dagsordenen.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.