Varde drillede AGF - i starten

Varde IF bragte sig sensationelt foran 1-0, men AGF's favoritter sejrede trods alt med 4-1 i pokalturneringen.

Superliga-klubben AGF lod sig ikke ryste af, at upåagtede Varde IF fra 2. division scorede det første mål i onsdagens pokalkamp.

AGF var allerede inden pausen foran 3-1, og favoritterne endte med at vinde kampen 4-1 og dermed spille sig videre til tredje runde.

AGF's veteranangriber Peter Graulund viste, at hans målnæse bestemt ikke er gemt væk endnu.

Graulund udlignede til 1-1, og han nettede også til 2-1, inden Stephan Petersen scorede til 3-1.

Varde havde til kampen lånt storebror Esbjergs hjemmebane Blue Water Arena, og i et kvarters tid var værterne i hopla, efter at Morten Smidt havde scoret til 1-0.

Da kampen bare skulle køres hjem i anden halvleg, blev den tidligere landsholdsprofil Martin Jørgensen sendt på banen for AGF, som bestemt ikke behøvede spille sig ud efter pausen.

Netop Martin Jørgensen scorede til 4-1 i overtiden på et tidspunkt, hvor Varde-spillerne så meget trætte ud.

Forskellen var for stor

Men niveauforskellen på superliga- og 2. divisionsfodbold var synlig i hele opgøret, som AGF stort set kontrollerede fra første fløjt.

AGF stillede ikke op i stærkeste opstilling. Reservekeeper Emil Ousager, forsvarsspillere som Frans Dhia Putros og Jens Jønsson samt Davit Skhirtladze i angrebet havde blandt andre fået chancen fra start.