TV der bevæger dig

Varde fik ingenting - borgmester satser på forsvarsforliget

00:21

Vardes borgmester Erik Buhl satser på at få flere statslige arbejdspladser til sin kommune i forsvarsforliget. Video: Finn Grahndin, TV SYD

Varde Kaserne er i spil til flere statslige arbejdspladser i forbindelse med det kommende forsvarsforlig. Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

Vardes borgmester Erik Buhl satser på at få flere statslige arbejdspladser til sin kommune i forsvarsforliget. Foto: Christian Kallenbach, TV SYD

1 af 3

Varde fik ingen nye statslige arbejdspladser til kommunen, men håber på gevinst i forsvarsforliget.

Læs også Kun få nye statslige arbejdspladser til Syd- og Sønderjylland

Borgmester i Varde, Erik Buhl (V), er en noget skuffet mand ovenpå regeringens forbigåelse af hans kommune i fordelingen af statslige arbejdspladser til provinsen. Kommunen havde sat næsen op efter at få VisitDenmark til kommunen, men fik ingenting.

- Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban, siger Erik Buhl, borgmester i Varde, til TV SYD. 

Nu fik vi desværre ingen mandarin i vores turban, men vi håber på i forbindelse med forsvarsforliget at få en stor appelsin i vores turban.

Erik Buhl (V), borgmester Varde

I forvejen er der knapt 1.600 statslige arbejdspladser i Varde Kommune, hvoraf de ca. 1.400 af dem er beskæftiget under forsvarsministeriet - primært ved Varde Kaserne. Det placerede før dagens melding om udflytning Varde på en 27. plads over alle danske kommuner.

Regeringen regner med at oprette 600 arbejdspladser uden for København i forbindelse med forsvarsforliget, der snart skal indgås.  

Læs også Varde håber at få VisitDenmark

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden