Varde har fået flest i uddannelse

Hæderbevisning til kommunen for at få flere unge til at tage en erhvervsuddannelse.

Vardes borgmester Gylling Haahr tog imod hædersbeviset, da han i går var på Koldinghus for at deltage i en konference, hvor indsatsen for uddannelsen i Region Syddanmark blev vurderet.

Godt gået

Varde er dermed den kommune, der har rykket sig mest, siden det regionale samarbejde, Syddansk Uddannelsesaftale, blev indgået i 2009.

- Det er godt gået - og det er resultatet af en dedikeret indsats. Jeg ved, at der overalt arbejdes hårdt og målrettet, og samarbejdet har været med til at løfte vores uddannelsesniveau over landsgennemsnittet, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V), da han overrakte hædersbeviset til Vardes borgmester Gylling Haahr (V).

Undervisningsminister Christine Antorini (S) var til stede på konferencen og udtrykte stor tilfredshed med det tætte samarbejde i region Syddanmark. Hun understregede, at der især er behov for at begynde indsatsen tidligere og bygge bro mellem skoler og uddannelser, hvis de sidste unge skal komme med på uddannelsesvognen.

Flere drenge

Den opfordring blev samlet op af deltagerne, som kom fra uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv, kommuner og region. De gav opbakning til et fortsat samarbejde i Syddansk Uddannelsesaftale og til at målrette det kommende arbejde på to afgørende områder, nemlig at få flere drenge til at tage en uddannelse og at løfte de unges faglige og sociale kompetencer fra grundskolen.

Opbakningen glæder Lasse Krull (K), formand for regionens Udvalg for Regional Udvikling.

- Uddannelse er det vigtigste initiativ overhovedet i vores regionale udviklingsplan. Vi har behov for, at mange vil være med til at løse opgaverne. Uddannelse er vejen til at skabe interessante byer, spændende arbejdspladser og det gode liv i Syddanmark, slog han fast.