Varde holdt første danske droneræs

Flyvepladsen i Varde lagde bane til, da Esbjerg Modelflyveklub lørdag holdt Danmarks første ræs for droner.

 

Fire små lynhurtige droner flyver i lav højde hen over græsplænen, gennem gummiringe og uden om flag mens de fire piloter tilsyneladende ser i en helt anden retning. Det var synet lørdag, da der for første gang blev holdt droneræs på Varde Flyveplads. Her er Esbjerg Modelflyveklub vært ved Danmarks første af tre officielle Aerial Grand Prix-løb for droner.

Deltagerne, der kommer fra hele landet, flyver ved brug af såkaldt FPV udstyr. Forkortelsen FPV står for First Person View og tillader piloten at se gennem dronens påmonterede kamera. Piloten ser billedet fra kameraet gennem videobriller og kan ved hjælp af disse navigere dronen gennem forhindringerne på banen uden på noget tidspunkt at have øjenkontakt med maskinen.

Løbet på Varde flyveplads er det første af en serie på tre løb i Danmark. Senere på året kan drone-entusiaster deltage i løb i Ålborg Modelflyveklub og Næstved Modelflyveklub. De tre løb vil fungere som det danske mesterskab i FPV droneræs og bliver fløjet efter regler udstukket af Aerial Grand Prix, der er en international organisation, der beskæftiger sig med organisering af netop denne type events.

Selve løbet består af fire runder af hver cirka en kilometers længde. Ruten er dannet af flag og buer, som piloterne skal udenom og gennem. Efter fire runder uddeles points efter placeringen i løbet og sidst på dagen findes en vinder.

Se billeder fra droneræset her (varighed 0.30)

 

Fakta om Droneræset:

- Løbet er den første konkurrence for droner i Danmark

- Løbet er en af Danmarks hurtigst voksende modelflyvesportsgrene

- Aerial Grand Prix koordinerer løb over hele verden

- FPV står for First Person View og betyder at piloten ser billedet som
var han selv om bord.

- Modelflyvning Danmark er den danske organisation for modelflyvere