Varde Kommune tilbyder gratis parterapi

Allerede i begyndelsen af det nye år kan borgere, der har problemer i deres parforhold eller ægteskab, hente professionel og målrettet hjælp hos Varde Kommune.

Varde Kommune tilbyder i dag familierådgivning, men det nye tilbud henvender sig specielt til parforholdet. Tilbuddet er kun til par med børn, fordi det går hårdt ud over børnene, når mor og far bliver uvenner.

- Det handler først og fremmest om børnenes tarv, men det kan også være en god investering for kommunen, fordi skilsmisser kan føre til økonomiske problemer, der i sidste ende lander hos kommunen, siger formanden for Udvalget for Børn og Undervisning, Karl Haar (C) der står bag det nye tilbud til TV SYD.

Varde Kommune er langt fra alene med tilbuddet. En

undersøgelse foretaget af DR Nyheder i august viser, at 22,4 procent af landets kommuner har lignende tilbud. Hver 10. kommune overvejer at få det. En af de kommuner, der har haft størst succes med ordningen er Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor de har haft tilbuddet siden 2011.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er antallet af skilsmisser faldet med 17 procent fra 2010 til 2012. Dermed har de det laveste antal skilsmisser i landet. Det skriver DR Nyheder.

- Vi har hentet inspirationen til dette tilbud hos Ringkøbing-Skjern Kommune, der har tilbudt disse kurser gennem nogle år og har gode erfaringer med det, siger Karl Haar, formand for Udvalget for Børn og Undervisning.

 

 

Kommunens tilbud til borgerne bliver et såkaldt "PREP-kursus", et pædagogisk og forskningsbaseret kursus, hvor PREP står for Prevention and Relationship Enhancement Program?.

 - Frit oversat betyder det ?Praktiske Redskaber til et Engageret Parforhold? Det er det samme, de bruger i Ringkøbing Skjern Kommune.

Indtil videre er der afsat 150.000 kroner til tilbuddet.

Se TV Midt/Vest's indslag om tilbuddet her