TV der bevæger dig

Rengøringsfirma sigtes for illegal arbejdskraft

Varde Kommune arbejder på en foreløbig løsning frem mod jul, efter aftalen er opsagt med KN Rengøring. Foto: Scanpix

Rengøringsfirma er opsagt og sigtet for at bruge illegal arbejdskraft. Varde Kommune står uden rengøring.

Varde Kommune har med øjeblikkelig virkning opsagt aftalen med KN Rengøring, som også er meldt til politiet. Torsdag anholdt Syd- og Sønderjyllands Politi fem udenlandske personer, som sigtes for at have arbejdet ulovligt for KN Rengøring i Danmark. 

Dermed står kommunen med en meget stor udfordring. Der vil simpelthen mangle nogen til at fjerne skidtet, og i en periode vil rengøringen være mindre grundig end normalt.

Vi forventer at have en midlertidig løsning klar på mandag, men det er ikke en let opgave.

Vardes kommunaldirektør Mogens Pedersen.

- KN Rengøring har gjort rent på alle vores skoler, alle børnehaver, rådhusene og alle plejecentre på nær to. Så nu har vi meget travlt med at finde nogen, der kan gøre rent i stedet for. Vi forventer at have en midlertidig løsning klar på mandag, men det er ikke en let opgave, siger Vardes kommunaldirektør Mogens Pedersen. 

Mistanke bekræftet

Kommunen har siden 1. februar haft en mistanke om, at der var medarbejdere, som arbejdede ulovligt. Politiet begyndte at efterforske sagen, og mistanken blev bekræftet af kommunens eget tilsyn på flere adresser i tirsdags.

- Normalt har vi tillid til, at vores leverandører lever op til regler og love. Der står i kontrakterne, at alle medarbejdere skal arbejde under overenskomstmæssige forhold, men det har nogle af dem så ikke gjort, siger Mogens Pedersen.

Han mener, der er tale om bevidst snyd.

- Vi har løbende kontrolleret KN Rengøring, og vi har modtaget medarbejderlister, men listerne var ikke korrekte, siger Mogens Pedersen.

Social dumping

Varde Kommune har arbejdet tæt sammen med Syd- og Sønderjyllands Politi. Desuden har politiet samarbejdet med Skattestyrelsen, oplyser vicepolitiinspektør Søren Rønnow fra politiets udlændingekontrol. 

- Politiet har nu indledt en efterforskning, der skal afdække, om der var ansat udenlandsk arbejdskraft på ulovlige vilkår, og om der overtrådt anden lovgivning, siger Søren Rønnow. 

TV SYD har fredag morgen uden held forsøgt at få en kommentar fra rengøringsfirmaet. KN Rengøring, som er et landsdækkende rengøringsfirma, der har kontorer i både Hvidovre, Odense, Randers og Pandrup. 


Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App
Hent vores nye Play App