Vardes erhvervsklima springer højest

Varde Kommune er strøget et pænt stykke op på listen over mest erhvervsvenlige kommuner i Dansk Industris årlige undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima. Et hop på hele 52 pladser er det blevet til i Varde Kommune - den største fremgang i landet.

Varde Kommune er et godt sted at være erhvervsdrivende. I hvert fald, hvis man skal tro de erhvervsdrivende selv, som har vurderet kommunens erhvervsklima for Dansk Industri. I den årligt tilbagevendende undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima, er Varde Kommune nemlig sprunget hele 52 pladser op siden sidste år, og ligger nu på en 12. plads af de 96 kommuner, der har deltaget i undersøgelsen.

Dermed bliver Varde Kommune årets største overraskelse. Dansk Industri skriver i en pressemeddelelse, at kommunen er fløjet frem på listen fra en plads som nummer 64 sidste år til en flot placering som nummer 12. Et usædvanligt hop, som formentlig afspejler et skifte i kommunens erhvervspolitik.

- Efter kommunalvalget har vi været i en tæt dialog og drøftet erhvervslivets forhold med både borgmester, kommunaldirektør og udviklingschef. Og vi møder generelt en mere imødekommende holdning over for de lokale virksomheder. Jeg glæder mig over, at borgmester Erik Buhl prioriterer dialogen med virksomhederne højt, siger formanden for DI Sydvestjylland, Jesper Toft Mathiasen.