TV der bevæger dig

Varebil proppet med tyvekoster

00:40

Den store Mercedes Sprinter var proppet med tyvekoster fra et indbrud i et varehus på Sjælland. (Foto: Bundespolizei Flensburg)

1 af 2

Tysk politi stoppede en stor Mercedes-varebil, som var proppet med tyvekoster. To litauere blev anholdt og ventes udleveret til Danmark.

Dermed har grænsepolitiets særlige afdeling alene i år haft 26 sager, hvor personer, som anholdes i udlandet, begæres udleveret til retsforfølgelse i Danmark, oplyser vicepolitikommissær John Møller til TV SYD.

Falske kvitteringer

En patruljevogn fra Bundespolizei Flensburg standsede den litauiske Mercedes Sprinter med to personer lige syd for grænsen.

Betjentene spærrede øjnene op, da de fik lov til at kikke ind i varebilen:

Fra gulv til loft var den proppet med varer. Der var cykler, bil-fælge, elektriske redskaber, bl.a. hækkeklippere, og andre varer - de fleste i uåbnede kasser. Indholdet blev vurderet til en værdi af 150.000 kr.

Litauerne kunne fremvise kvitteringer for alle varer. Men en nærmere undersøgelse afslørede, at kvitteringerne var falske.

Løsladt

Det tyske politi måtte løslade de to litauere efter at have sikret sig deres identitet. Det skyldes, at man i første omgang ikke kunne fastslå, hvor tyvekosterne stammede fra.

Det har den danske politiafdeling i Padborg til gengæld fundet ud af onsdag eftermiddag. Det viser sig, at det hele stammer fra et indbrud på Sjælland.

- De to litauere er rejst hjem. Men når vi kender gerningsstedet, vil vi anmode politiet i Litauen om at få den anholdt og udleveret til Danmark, siger John Møller til TV SYD.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu