Varmepumpe-firma med i eliten

Den danske varmepumpe-producent Nilan fra Hedensted har mandag modtaget et internationalt anerkendt passivhus-certificering. Dermed har Nilan papir på, at de er med i eliten blandt producenter af ventalations- og varmepumpeløsninger.

Med certificeringen kan Nilæans anlæg, VP Compact, indgå i passivhuse - huse, der ikke bruger energi til opvarmning - uden yderligere godkendelser.

Det er det tyske Passivhaus Institut, som udsteder certifikatet.

Gjorde det perfekt

? Vi springer aldrig over, hvor gærdet er lavest, siger eksport- og marketingsdirektør Peter Sønderskov, Nilan. Det var hele tiden vort mål, at en eventuel certificering skulle gives til et produkt, der ikke kun var godt, men sprængte rammerne. Derfor tog vi noget, der var rigtigt godt - og gjorde det perfekt.

Udviklingen har taget to år.

Skabte passivhuset

Helt konkret betyder certificeringen, at Nilans VP 18 Compact P er godkendt til at indgå i passivhuse uden yderligere kontrol af dets effektivitet. 

Det tyske Passivhaus Institut, der står bag certificeringen, er en vigtig aktør i branchen for lavenergibyggeri. Ikke mindst fordi instituttet skabte passivhus-konceptet. PHI sætter med andre ord standarden for huse, der er bygget som passivhuse i kraft af deres lave energiforbrug.