Varmer op til tegnefestival

Blyanterne er spidset til næste uges tegnefestival i Horsens. Bl.a. skal en række skoler dyste mod hinanden i løbet af festivalen.

13-årige Sophie Mølgaard fra Horsens har gjort et stort arbejde for at hendes skole, Sct. Ibs, stiller op i Skole vs. Skole Battlen.

- Jeg har nærmest tegnet fra før jeg kunne holde en blyant. Det er fedt at kunne udtrykke sig på andre måder end at snakke. Vi har nogle gode tegnere, så jeg tænkte, at det kunne være fedt at få skolen med til det, fortæller den tegneglade pige, som de seneste tre år også har deltaget i DM i Tegning, som afslutter festivalen.

Svøære at overtale

Men det var ikke helt let at overtale hendes lærere om, at Sct. Ibs Skole skulle stille med et hold til tirsdagens konkurrencer.

- Lærerne var sådan lidt i starten... De vidste jo ikke, hvad det var for noget, fortæller Sophie Mølgaard.

Til sidst lykkedes det dog at overbevise en lærer om, at skolen skulle stille op, og derfor kan man på tirsdag opleve Sophie Mølgaard og seks andre elever fra 4. kl. til 7. kl. på Sct. Ibs Skole tegne på livet løs for at blive kåret til dette års bedst tegnende grundskole.

En blyant og et stykke papir

- Jeg tegner, når jeg er på Billedskolen om onsdagen. Men jeg tegner også hjemme, og når jeg er i skole. Det er det fede ved at tegne; man skal bare have en blyant og et stykke papir, siger hun.

Mange tilmeldinger

Tegnefestivalen åbnes tirsdag aften af kulturudvalgets formand, Andreas Boesen.

Festivalen foregår både i byrummet, men i høj grad på kunstmuseet.

Leder af Billedskolen i Horsens og idémand til Tegnefestival, Jannik Broz, ser frem til en spændende og lærerig uge.

- Aldrig har vi haft så mange tilmeldinger til skolekonkurrencen som i år. Og vores Space Lab By Night tirsdag aften ser også ud til at blive et tilløbsstykke med 40 tilmeldte via Facebook, fortæller han.