TV der bevæger dig

Varsler buldrende afslutning på Grundlovsdag

02:18

tordenvejr - og måske stedvise skybrud afslutter Grundlovsdag. (colourbox)

1 af 2

Grundlovsdag bliver lagt i seng med et brag. DMI varsler skybrud og kraftig torden på en linie fra Esbjerg over Billund til Vejle-Kolding og nordpå.

- Vi får en pæn dag de fleste steder, men temperaturerne kan svinge med omkring ti grader, alt efter hvor i landet man befinder sig. Det forklarer meteorolog Henning Gisselø fra DMI.

- I den allermest sydvestlige del af landet kan vi måske i en lille lomme nå op på 25 grader, men hvis man skal lytte til en tale på en strand på Falster, bliver det måske kun 15 grader, siger han.

Det er en sydvestlig vind, der er blevet opvarmet over det europæiske kontinent, der giver varme til sønderjyderne. De fleste andre steder i Danmark mister den lune vind sine varmegrader, når den skal passere Østersøen og Kattegat.

Mens grundlovsdag bliver en pæn en af slagsen, kommer der et dramatisk skifte i vejret natten til lørdag.

- Der kommer regn og tordenbyger ind fra vest, og der er en risiko for, at det kan blive ret kraftigt. Det bliver nok ikke skybrud, men lokalt kan der måske komme op til 24 millimeter på seks timer i Vendsyssel, Thy og Vestjylland, lyder det fra meteorologen.

I løbet af lørdagen får resten af landet også skyer og byger at mærke.

Fra søndag blæser der køligere luft ind over landet, der får temperaturen ned på højst 18 grader, og sådan fortsætter det frem til tirsdag.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden