TV der bevæger dig

Vask din bil med sol-energi

00:46

Et solcelleanlæg i denne størrelse producerer årligt cirka 5.400 kWh og dækker mere end 12 procent af en gennemsnitlig OK-vaskehals strømforbrug.

1 af 2

Syd- og Sønderjylland er det område i landet, hvor der er flest vaskehaller, der får strøm til bilvasken fra solens stråler. Der er kun 19 vaskeanlæg med solceller i Danmark og de otte ligger i TV SYDs sendeområde.

Superbrugsen i Bramdrupdam ved Kolding har netop indviet sine solcelleanlæg på brugsforeningens to vaskehaller i henholdsvis Bramdrupdam og i Børkop.

- Vores vaskehaller var allerede svanemærkede, og nu kan vi så hejse endnu et miljøflag med solcelleanlægget. For os handler det om at gøre en indsats miljømæssigt samtidig med, at vi kan spare nogle penge i strøm, siger Jan Lundsgaard, bestyrelsesformand i brugsforeningen i Bramdrupdam.

En række af OK?s vaskehaller får som de eneste i branchen leveret strøm fra solceller monteret på taget af vaskehallen som et led i OK?s grønne strategi.

- Solceller er et forretningsområde, vi har meget fokus på. Og strøm fra solceller til vaskehaller går derfor fint i tråd med vores grønne strategi. Et solcelleanlæg i den størrelse producerer årligt cirka 5.400 kWh og dækker mere end 12 procent af en gennemsnitlig OK-vaskehals strømforbrug, siger Gert Johansen, konceptudviklingschef i OK.

Ud over vaskehallerne i Bramdrupdam og Børkop er der i Syd- og Sønderjylland OK-vaskehaller med solcelleanlæg i Padborg, Aabenraa, Hammelev, Esbjerg Syd, Holsted og Torsted.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden