Ved Sdr. Bjert Kirke må du gerne spille Pokémon

Flere steder i landet har der været uheldige episoder med Pokémon Go-spillere, der har indtaget landets kirkegårde, men ved Sdr. Bjert Kirke er spillerne velkomne.

Siden Pokémon Go kom til Danmark har spillere flittigt brugt landets kirkegårde til at fange Pokémons - ofte til stor gene for de mennesker, der er på kirkegården for at besøge deres afdøde. Men modsat mange andre kirker, så er de i Sdr. Bjert Kirke glade for de mange Pokémon Go-spillere, de bringer liv til kirken, lyder det.

- Vi har ikke haft et eneste problem med unge på kirkegården endnu. Hverken jeg eller graveren eller andre har oplevet noget negativt. Ikke en eneste pårørende, til de afdøde, har henvendt sig eller klaget over, at børnene er der, siger Tine Illum, præst i Sdr. Bjert, til TV SYD.

quote

Vi har ikke haft et eneste problem med unge på kirkegården endnu

Tine Illum, præst i Sdr. Bjert

Pokémons skal ofte fanges ved Poké-stops, og de er tit placeret ved offentlige bygninger som kirker, derfor er kirkens område interessant for spillerne. Og det er okay, mener kirkens præst, de unge skal nemlig lære, hvordan man opfører sig på en kirkegård.

- Det er også en del, af deres opdragelse, at finde ud af, hvordan man opfører sig på en kirkegård. Er der en gang i mellem en, der løber lidt på kirkegården, siger vi ”husk nu lige, hvor du er”. ”Nårh ja”, siger de så og går roligt videre, siger Tine Illumsen.

 

De unge i Sdr. Bjert er glade for, at de må spille Pokémon på kirkens område, der er nemlig kun to Poké-stops i den lille by.

- Mine forældre synes det er fedt, at vi bruger det her til noget, men de har også nogle regler om, hvordan vi skal være her, så vi ikke bare går helt amok, siger Milla Clausen

Hør Milla Clausen fortælle, hvorfor kirken er et godt sted at spille Pokémon Go