Vejdirektorat banket på plads

Vejdirektoratet har taget den voldsomme kritik, som kom frem i flere indslag i TV SYD, til efterretning.  Og i TV SYD banker transportminister Hans Chr. Schmidt (V), Vojens, Vejdirektoratet på plads.

I dag begyndte et nyt langstrakt arbejde på motorvejen syd for Kolding. Og de første køer opstod.

Vejdirektoratet har regnet ud, at det ville føre til problemer 28 dage. Men det er ministeren ikke tilfreds med. Så han har trumfet igennem, at arbejdet i en stor del af disse dage kun skal ske om natten...

Stadig gener

TV SYd rejste kritikken under et vejarbejde syd for Kolding før ferien. Her opstod dagligt kilometerlange køer på motorvejen morgen og eftermiddag. 

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V), Vojens, holdt torsdag møde med partierne bag trafikforliget. De blev enige om at få  direktoratet til at flytte vejarbejdet på Den Sønderjyske Motorvej til at skulle foregå mest om natten. Desuden er arbejdsperioden skåret ned med 18 dage.

Men det bliver først til sidste del af arbejdet fra Christiansfeld, at bilister vil opleve færrest gener. Det arbejde, som går igang nu skal for en stor dels vedkommende lavet i dagtimerne - bl.a. på grund af et broarbejde.

Billige i dagtimer

Vejdirektoratet forsvarede sig med, at arbejde i dagtimerne er billigere og mere effektivt. Bl.a. fordi de hundredvis af vej-kegler ikke skal flyttes to gange i døgnet.

Men på et samtidigt vejarbejde på Vejlefjordbroen - og Holbækmotorvejen - kunne Vejdirektoratet godt arbejde om natten.

Pendlere ramt

Vejarbejdet syd for Kolding skabte voldsom debat, da Vejdirektoratet meldte ud, at trafikken i Sønderjylland ikke var så stor, at det berettigede til at bruge flere penge pr. meter vej.

Vognmænd og pendlere rasede over, at de dagligt skulle bruge timer i bilkøerne ved vejarbejdet.