Vejdirektoratet forventer tæt trafik ved grænsen

Selvom den store rejsedag er lørdag, så kan man godt også søndag forvente lidt ventetid ved den dansk/tyske grænse

Kilometerlange køer og ventetid syd for den dansk/tyske grænse med retning mod Danmark var i går, hvad der ventede mange danskere på vej hjem fra ferie og for turister på vej på ferie i Danmark. Lørdag er traditionelt også den travleste rejsedag i sommerferieperioden, og for hverken politi eller Vejdirektoratet kom de lange køer ved grænsekontrollen som nogen stor overraskelse.

Men søndag kan det atter give køproblemer, når bilisterne skal ind i Danmark. Det forudser Vejdirektoratet. De forventer dog ikke, at trafikken bliver ligeså tæt som i går.

- Her i sommerferieperioden arbejder vi med prognoser, og vores prognose siger, at der mellem klokken 10 og klokken 19 kan forventes tæt trafik og mindre kødannelser ved den dansk/tyske grænse ind i Danmark. Lørdag her i sommerferieperioden er den dag, hvor der er mest spidsbelastning på vejene, og her kan det give længerevarende køer, men det forventer vi ikke i dag, siger Karin Kildetoft, der er vagthavende ved Vejdirektoratet, til TV SYD. Hun understreger dog samtidig, at eventuelle færdselsuheld altid kan skabe en anden situation.

Ved politiet er man også forberedt på endnu en travl dag ved grænsen. Her forventer de dog heller ikke lange køer søndag.

- Vi forventer ikke umiddelbart, at vi ser de samme lange køer som i går. Lørdag er normalt den dag, der er mest trafik i sommerferien, så vi forventer ikke, at bilisterne kommer til at sidde i lange køer ved grænsen. De kommer formentlig ikke til at vente mere end til dagligt, siger vagtchef Henrik Sønderskov fra Syd- og Sønderjyllands Politi.